Burrata med grillade grönsaker och dukkah
15 okt, 2019
AvRedaktionen
Satsa på burrata! Servera med grillade grönsaker och den egyptiska kryddblandningen dukkah för en underbar, svårslagen hösträtt.
Annons
4 portioner
Grillade grönsaker:
3 paprikor, gärna i olika färg
1 squash
2 msk olivolja
Salt
Dukkah:
2 tsk spiskummin
2 tsk hela korianderfrön
2 msk sesamfrö
50 g hasselnötter
1 tsk flingsalt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
Till servering:
250 g burrata eller buffelmozzarella
Surdegsbröd
1 dl olivolja
Flingsalt
Gör så här:
- Skär paprika och squash i breda strimlor och mellantjocka skivor.
- Värm grillen eller en grillpanna med lite olja.
- Stek eller grilla grönsakerna på hög värme i 2–3 minuter så de får färg men behåller tuggmotståndet.
- Värm ugnen till 200°.
- Rosta spiskummin, korianderfrön och sesamfrön i en torr stekpanna på spisen tills de börjar dofta och får lite färg.
- Rosta hasselnötterna i ugnen, ca 10 minuter, tills gyllene.
- Gnugga av de bruna skalhinnorna med hjälp av en ren kökshandduk.
- Lägg nötterna i en minihackare eller matberedare och kör tillsammans med de rostade kryddorna till en grov konsistens.
- Förvara dukkah i en lufttät behållare fram till servering.
Vid servering:
- Lägg upp burratan och grönsakerna på ett fat.
- Strö rikligt med dukkah över.
- Servera med bröd, olivolja och flingsalt och resterande dukkah.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER: Tomatsallad med krämig burrata
Annons