Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Busenkel halloweenbål utan alkohol

23 okt, 2019
AvAnna-Lena Pettersson
Bål med pumpa, granatäpple och kanelstänger utan alkohol.
En höstig bål med smak av pumpa, granatäpple och apelsin – ett perfekt alkoholfritt alternativ för din halloweenfest. Det går supersnabbt att blanda ihop och går bra att förbereda i förväg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Dryckesbitar #9 - Bubblig bål med kallbryggt te och röda bärBrand logo
Dryckesbitar #9 - Bubblig bål med kallbryggt te och röda bär

Halloween förknippas med såväl isande skräck som med mysiga och mörka höstkvällar. Och mysigare än en stor skål med kryddig pumpadoftande bål blir det väl inte? Och inget är väl mer passande till halloween än den mjuka smaken av pumpa?

Den här bålen är superenkel att blanda ihop och det går bra att göra stora delar av det i förväg för att sedan bara göra de sista stegen när gästerna står på tröskeln. Bålen är alkoholfri, vilket gör att det passar för alla att sippa på. Så varsågod, här är den givna fördrinken till din halloweenfest.

Annons

Tips! Om du vill göra ett bål med alkohol går det såklart att byta ut det alkoholfria vinet mot mousserande med alkohol. Cidern kan du också byta ut mot en med alkohol. Vill du ha en extra spets på bålen kan du också tillsätta lite mörk rom.

Halloweenbål med pumpa, granatäpple och apelsin

Ca 3 liter

höstig halloweenbål med pumpa

Du behöver:

3 dl pumpapuré av butternutpumpa
7,5 dl alkoholfri äppelcider
5 dl apelsinjuice
En skvätt Sanbitter
1 tsk malen kanel
2 flaskor alkoholfritt torrt vitt mousserande vin (1 ½ liter)

Annons

Till garnering:

Skivad apelsin
Skivad granatäpple
Tranbär
Kanelstänger
Stjärnanis

Gör så här:

  1. Skär upp din butternutpumpa. Ta bort skalet och kärnorna. Skär köttet i kuber som är cirka 3 cm stora. Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i pumpabitarna. Låt koka i cirka 10 minuter tills pumpan är lika mjuk som en kokt potatis. Häll av vattnet och lägg pumpabitarna i en mixer eller mixa dem med en mixerstav tills du har en slät puré. Lägg purén i en burk med lock och ställ i kylen tills du ska använda. Det här kan du förbereda så långt som en vecka i förväg. Purén går också bra att frysa in.
  2. När du ska göra bålen vispar du först ihop pumpapurén, äppelcidern, apelsinjuicen och kanelen tills pumpapurén helt har lösts upp i vätskan.
  3. Häll över i en bålskål och slå i bubblet och häll i en skvätt Sanbitter efter tycke och smak. Rör om ett par varv och garnera med tranbär, äpple, apelsin, granatäpple, kanelstänger och stjärnanis.
  4. Servera genast.

Video och foto: Katarina Mattsson

Annons