Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Butterchicken med mynta-couscous och naanbröd

10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på butterchicken med mynta-couscous och naanbröd
Kalla dagar är som gjorda för varma, smakrika indiska grytor. Ät tillsammans med en frisk mynta-couscous och varmt naanbröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Butterchicken med mynta-couscous och naanbröd

En indisk gryta med varma kryddor är perfekt för kalla dagar.

Så gör du butterchicken med mynta-couscous och naanbröd

4 portioner

Annons

Du behöver:

650 g kycklingbröstfilé
1 vitlöksklyfta
2 cm färsk ingefära
2 dl naturell lättyoghurt
2 msk nypressad citronsaft
1 tsk gurkmeja
2 tsk malen koriander
1 msk garam masala
½ tsk chilipulver
Salt och nymalen svartpeppar
2 gula lökar
1 msk smör till stekning
1 förpackning krossade tomater, ca 400 g
2 dl vispgrädde

Myntacouscous:

200 g couscous
3 msk nypressad citronsaft
2 msk olivolja
½ tsk salt
1 rödlök
50 g pinjenötter
1 näve färsk mynta

Till servering:

Naanbröd

Gör så här:

  1. Skär kycklingfilén i grova tärningar. Skala och riv vitlök och ingefära fint. Rör ihop vitlök och ingefära med yoghurt, citronsaft, gurkmeja, koriander, garam masala, chili, salt och peppar i en skål. Vänd ner kycklingköttet i yoghurtmarinaden och låt marinera i kylen i minst 2 timmar.
  2. Skala och hacka löken fint. Stek i smör i en kastrull. Ta kycklingbitarna ur marinaden med en gaffel och bryn dem tillsammans med löken i pannan. Tillsätt återstående yoghurtmarinad från skålen samt tomatkross och grädde. Låt allt koka upp och sjud sedan på svag värme i 15 minuter.
  3. Myntacouscous: Häll 3 dl kokande vatten över couscousen i en skål. Täck skålen med plastfolie och låt stå i 10 minuter. Fluffa upp couscousen med en gaffel och smaksätt med citronsaft, olja och salt.
  4. Skala och hacka rödlök fint. Rosta pinjenötterna gyllene i en torr panna. Finhacka myntabladen. Vänd ihop rödlök, pinjenötter och mynta med couscousen. Servera butterchicken med myntacouscous och naanbröd.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft

Annons