Butternut-burgare med guacamole och granatäpple
4 personer
Butternut-burgar:
1 liten butternutpumpa
2 msk Caj P. Pulled Pork kryddmix
1 msk honung
1 msk rapsolja
guacamole
granatäpplekärnor
tunt skivade rädisor
krispig sallad
hamburgerbröd (recept här)
Gör så här:
Skölj och kärna ur pumpan. Dela den i fina bitar och smaksätt med krydda, honung och olja. Grilla den på försiktig värme tills den är helt genomstekt och mör, det tar ca 30-40 minuter. Vänd med jämna mellanrum så att den inte bränns vid. Pilla av skalet och montera fina burgare. Servera dem rykande heta.
Guacamole
2 mogna avokados
1 msk finhackad schalottenlök
2 msk hackat tomatkött
1-3 tsk Cholula Hot Sauce
0,5-1 msk finhackad vitlök
1-2 tsk pressad lime
2 msk rapsolja
flingsalt och svartpeppar
hackad färsk koriander (eller bladpersilja)
Gör så här:
Mosa avokadon och blanda samman alla ingredienserna. Smaka av med salt, peppar, vitlök, lime och Cholula.
Här hittar du fler goda recept på minihamburgare >>
Recept: Caj P:s kock och matkreatör Anders Tegnér