Cadierbarens cocktails flyttar ut på Terrassen
När Grand Hôtels klassiska uteservering öppnar för säsongen flyttar även en del av Cadierbaren ut på Blasieholmens strandpromenad. Med ett ansiktslyft och tio nya sommarcocktails på drinklistan välkomnas nu gäster från när och fjärran till en av stadens mest sjönära uteserveringar.
– Det är alltid en speciell känsla när vi öppnar Terrassen, det markerar starten på sommaren och med värmelampor, filtar och med möjlighet till tak är vi redo att hålla öppet oavsett väderlek, säger Karl Persson, källarmästare på Grand Hôtel.
Specialframtagna cocktails
För första gången kommer Terrassens gäster få ta del av Cadierbarens hyllade drinkkoncept. Bartenderduon Emil Åreng och Christian Grevius har tagit fram tio nya sommardrinkar med namn som Cadier’s Spritz, Albino Strawberry Daiquiri och drinkglassen Fjällvinden med hjortronsirap och Västerbottensost.
– Terrassen är liksom Cadierbaren en given Stockholmsklassiker. När vi för första gången flyttar ihop tar vi med oss ett gäng somriga cocktails som både törstiga soldyrkare och Cadierbaren-stammisar kommer att älska, säger Emil Åreng, kreativ chef på Cadierbaren.
Mat med inspiration från södra Europa
Köket hämtar inspiration från södra Europa med rätter som ceviche på hälleflundra, crispy calamari-sandwich och grillad piquillo med majs och getost på menyn. För den sötsugna finns vit sparrisglass med rabarber och mandel- och ingefärecrumble som dessertalternativ.
Terrassen är öppen alla dagar i veckan klockan 11:30-22:00 fram till och med den 31 augusti.