Caesarsallad med kyckling, parmaskinka och sparris
23 aug, 2018
AvRedaktionen
Uppdatera din caesarsallad med knaperstekt parmaskinka och lättkokt sparris. Toppa med krispiga krutonger, krämig caesardressing och hyvlad parmesan.
Annons
Du behöver:
4 kycklingfiléer
3 msk olivolja
salt
färskmalen svartpeppar
1 stort romasalladshuvud
100 g parmaskinka
1 knippe grön sparris
25 g parmesan
1/2 kruka slätbladig persilja
Krutonger:
4 skivor lantbröd
2 msk olivolja
salt
färskmalen svartpeppar
Caesardressing:
2 äggulor
1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
2 dl rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
2 msk riven parmesan
1/2 tsk worcestershiresås
1/2 dl grädde
salt
färskmalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Skär brödet i tärningar och blanda med olivolja, salt och peppar. Lägg dem på ena halvan av en bakplåtspappersklädd plåt och parmaskivorna på den andra. Rosta i ugnen i 10–12 minuter tills de är spröda.
- Koka under tiden upp vatten och blanchera sparrisen i 3 minuter. Låt rinna av, pensla dem och kycklingfiléerna med olja, salta och peppra. Grilla på grillen tills de är genomstekta.
- Vispa äggulor med pressad vitlök och senap. Fortsätt vispa hårt medan du häller i oljan i en tunn stråle. Vispa till en tjock majonnäs, vispa sedan ner vinäger, parmesan och worcestershiresås. Vispa i grädden till en krämig konsistens Smaka av med salt och peppar.
- Skär kycklingfiléerna och sparrisen i skivor. Skölj och bryt salladen i mindre bitar, lägg i en skål. Lägg på kyckling och sparrisbitar, smula över parmaskinka och strö över krutonger.
- Ringla över dressing och hyvla över parmesan. Strö över hackad persilja och servera.
Recept: Marie Melchior
Foto: Line Falck
Annons