Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Cajunkyckling med ugnsbakad sötpotatis och coleslaw

17 feb, 2019
AvRedaktionen
Cajunkyckling med ugnsbakad sötpotatis, coleslaw och honungsdijonsås.
Testa att fritera kycklingen i polenta – oerhört frasigt och gott. Servera med ugnsbakad sötpotatis, coleslaw och en sötstark honungsdijon. Så aptitligt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 55 minuter

Du behöver:

ca 600 g kycklingfiléer

ca 2–3 dl rapsolja eller jordnötsolja

2–3 sötpotatisar

1–2 msk olivolja

salt

Polenta- och cajunkryddblandning:

2 dl polenta

1 tsk paprikapulver

1 tsk vitlökssalt

1 tsk lökpulver

1 tsk cayennepeppar

1 tsk chilipulver

1 tsk torkad oregano

1 tsk torkad timjan

2 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

1/2 tsk vitpeppar

Coleslaw:

300 g vitkål eller spetskål

100 g morötter

1 msk äppelcidervinäger

1/2 dl majonnäs

salt och svartpeppar

Honungsdijonsås:

1 dl majonnäs

1 msk dijonsenap

1 msk honung

salt och

svartpeppar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225°. Skär kycklingen i cirka 2×4 cm-bitar. Blanda alla ingredienser till polenta- och cajunkryddblandningen. Vänd kycklingen i polenta- och cajunkryddblandningen. Lägg åt sidan.
  2. Strimla vitkålen och riv morötterna till coleslaw. Blanda med vinäger och majonnäs. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Rör ihop alla ingredienser till honungsdijonsåsen, smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och skär sötpotatisen i stavar, ca 1 1/2 cm tjocka. Lägg på en bakplåt, ringla  över 1–2 msk olivolja och salta. Rör om och baka i ugnen i cirka 12 minuter. Håll varma.
  5. Värm oljan i en stekpanna och stek/fritera kycklingbitarna runtom, i omgångar, tills de är genomstekta, krispiga och gyllenbruna.
  6. Servera kycklingen med sötpotatis, coleslaw och honungsdijonsås.
Cajunkyckling med ugnsbakad sötpotatis och coleslaw.
Cajunkyckling med ugnsbakad sötpotatis och coleslaw.

Recept: Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Foto: Jonny Lind

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons