Cajunkyckling med ugnsbakad sötpotatis och coleslaw
17 feb, 2019
AvRedaktionen
Testa att fritera kycklingen i polenta – oerhört frasigt och gott. Servera med ugnsbakad sötpotatis, coleslaw och en sötstark honungsdijon. Så aptitligt!
Annons
4 personer
Tid: 55 minuter
Du behöver:
ca 600 g kycklingfiléer
ca 2–3 dl rapsolja eller jordnötsolja
2–3 sötpotatisar
1–2 msk olivolja
salt
Polenta- och cajunkryddblandning:
2 dl polenta
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökssalt
1 tsk lökpulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk chilipulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk vitpeppar
Coleslaw:
300 g vitkål eller spetskål
100 g morötter
1 msk äppelcidervinäger
1/2 dl majonnäs
salt och svartpeppar
Honungsdijonsås:
1 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1 msk honung
salt och
svartpeppar
Gör så här:
- Värm ugnen till 225°. Skär kycklingen i cirka 2×4 cm-bitar. Blanda alla ingredienser till polenta- och cajunkryddblandningen. Vänd kycklingen i polenta- och cajunkryddblandningen. Lägg åt sidan.
- Strimla vitkålen och riv morötterna till coleslaw. Blanda med vinäger och majonnäs. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Rör ihop alla ingredienser till honungsdijonsåsen, smaka av med salt och peppar.
- Skala och skär sötpotatisen i stavar, ca 1 1/2 cm tjocka. Lägg på en bakplåt, ringla över 1–2 msk olivolja och salta. Rör om och baka i ugnen i cirka 12 minuter. Håll varma.
- Värm oljan i en stekpanna och stek/fritera kycklingbitarna runtom, i omgångar, tills de är genomstekta, krispiga och gyllenbruna.
- Servera kycklingen med sötpotatis, coleslaw och honungsdijonsås.
Recept: Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Foto: Jonny Lind
Annons