Cake Pops med Baileys
Receptet räcker till ca 30 Cake Pops.
Ingredienser till kakan:
2 ägg
1,5 dl socker
75 g smör
0,75 dl espressokaffe
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver
Vid servering:
150 g Philadelphiaost
0,5 dl Baileys Original Irish Cream
200 g smält choklad
Pistagenötter eller annan valfri topping
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Smält smöret, blanda i det varvat med kaffet i äggsmeten.
4. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Låt kakan svalna.
6. Använd en elvisp och mosa kakan, blanda ner Philadelphiaost och Baileys och mixa tills allt är väl blandat.
7. Rulla bollar och ställ i kylen i 30 minuter.
8. Smält chokladen. Stoppa en pinne i varje boll och doppa i chokladen och valfri topping.