Cake pops på mjuk pepparkaka med vit choklad och kokos
20 stycken
Tid: 1 timme + 45 minuter i kyl
Ingredienser:
2 ägg
2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
1 tsk malda nejlikor
1 dl mjölk
50 g smör plus smör till smörning av form
ströbröd till formen
Cake pops-smet:
200 g vit choklad
1 ½ dl kokos
200 g färskost
20 cake pops-pinnar eller korta grillspett
20 små sidenband
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst i en skål med elvisp. Smält smöret i en kastrull och rör sedan i mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och kryddorna noggrant i en annan skål. Rör i mjölblandningen stötvis under omrörning och häll sedan i det avsvalnande smöret. Smörj och bröa en form. Häll smeten i i formen och grädda i 175° i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna.
Smula sedan ner den färdiga kakan i en bunke och blanda i färskosten, lite i taget, tills smeten har en lagom konsistens. Forma till kulor/bollar och sätt i en grillpinne i varje kula. Ställ in i kylen i cirka 45 minuter. Hacka och smält den vita chokladen i ett vattenbad och doppa sedan cake popsen i chokladen och sedan i den rivna kokosen. Låt stå i kylen och svalna och knyt sedan på små sidenband på varje pinne. Förvara cake popsen svalt innan servering.
Recept och foto: Anna Kvarnström