Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Cannelloni med spenat, parmesan och ricotta

20 apr, 2020
AvRedaktionen
Recept på cannelloni med spenat, parmesan och ricotta
Krämig pastarätt som sköter sig själv i ugnen. Bjud på läcker och god cannelloni med spenat-, parmesan- och ricottafyllning.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Cannelloni:

1 förpackning färska lasagneplattor

50 g parmesan

Tomatsås:

2 kartonger krossade tomater

2 vitlöksklyftor

1/2 dl plockad basilika

Salt och nymalen svartpeppar

Spenatfyllning:

200 g babyspenat

1 msk olivolja

1/2 dl plockad basilika

50 g parmesan

250 g ricotta

1 ägg

1 tsk riven muskot

Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Häll upp de krossade tomaterna i en skål.
  2. Skala och pressa i vitlöken, hacka basilikan fint och rör ner, salta och peppra.
  3. Skölj spenaten och fräs den lätt i olivolja tills den mjuknar.
  4. Finhacka basilikan och riv parmesan, rör ner det i ricottan tillsammans med ägg, riven muskot, salt och peppar.
  5. Tillsätt spenaten och blanda väl.
  6. Sätt ugnen på 200°.
  7. Fördela hälften av tomatsåsen i en smord ugnsfast form.
  8. Lägg en strimma fyllning på lasagneplattorna och rulla ihop.
  9. Fortsätt så med alla lasagneplattor och lägg dem på tomatsåsen i fatet.
  10. Fördela resterande tomatsås över pastarullarna, riv över parmesan och grädda i ugnen i 20 min tills osten smält och är gyllene.
Recept på cannelloni med spenat, parmesan och ricotta
Cannelloni med spenat, parmesan och ricotta.

Av: Emma Martiny
Foto: Nina Malling

LÄS MER:

Krämig cannelloni med kyckling, ricotta och soltorkade tomater

Lyxig gratinerad penne med spenat, ricotta och mozzarella

Bandpasta med röd spetskål, spenat och tomater

Annons