Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Caponata – sötsur aubergineröra med oliver, pinjekärnor och russin

28 jan, 2014
AvSofie Nyblin
Den här goda röran med aubergine äts med fördel på crostini som antipasto eller som tillbehör. Den är både söt, salt och syrlig. Lagas gärna en dag i förväg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Caponata – sötsur aubergineröra med oliver, pinjekärnor och russin.
Caponata – sötsur aubergineröra med oliver, pinjekärnor och russin.

Tid: 30 minuter

Du  behöver:

1/2 dl olivolja 1 stor aubergine (tärnad)

2 paprikor i olika färger (tärnade)

1 gul lök (tärnad)

2 stjälkar blekselleri (skivade)

500 g krossade tomater

3 msk kapris

1 dl gröna oliver med kärnor

3 msk blonda russin

1 msk rödvinsvinäger

1/2 msk strösocker

salt och nymald svartpeppar

Gör så här:

Hetta upp oljan och fräs aubergine, paprika, lök och selleri snabbt. Häll i tomaterna och låt det sjuda på svag värme i ca 20 minuter. Tillsätt kapris oliver, russin och vinäger. Smaka av med socker, salt och peppar.

Annons