Caponata – sötsur aubergineröra med oliver, pinjekärnor och russin
28 jan, 2014
AvSofie Nyblin
Den här goda röran med aubergine äts med fördel på crostini som antipasto eller som tillbehör. Den är både söt, salt och syrlig. Lagas gärna en dag i förväg.
Annons
Tid: 30 minuter
Du behöver:
1/2 dl olivolja 1 stor aubergine (tärnad)
2 paprikor i olika färger (tärnade)
1 gul lök (tärnad)
2 stjälkar blekselleri (skivade)
500 g krossade tomater
3 msk kapris
1 dl gröna oliver med kärnor
3 msk blonda russin
1 msk rödvinsvinäger
1/2 msk strösocker
salt och nymald svartpeppar
Gör så här:
Hetta upp oljan och fräs aubergine, paprika, lök och selleri snabbt. Häll i tomaterna och låt det sjuda på svag värme i ca 20 minuter. Tillsätt kapris oliver, russin och vinäger. Smaka av med socker, salt och peppar.
Annons