Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Caponata

29 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Caponata är Siciliens motsvarighet till den sydfranska ratatouillen, en smakrik grönsaksröra som kan serveras varm eller kall. Caponata kan ätas som förrätt, på en bit bröd, eller serveras som tillbehör till kött eller fisk.

2 medelstora auberginer

salt

olivolja (till stekning)

1 gul lök (skivad)

5 stjälkar blekselleri (skivade)

150 g gröna oliver (utan kärnor)

150 g kapris

2 msk tomatpuré

4 tomater (klyftade)

ca 2 msk vitvinsvinäger

ca 3 msk socker

Skiva auberginerna i centimeter-tjocka skivor, salta lätt och låt dra 15 minuter.

Lägg auberginen i ett durkslag och spola av saltet. Skär den i kvartar och stek i olivolja. Låt rinna av på hushållspapper.

Fräs lök och selleri i lite olja tills de mjuknar.

Tillsätt oliver, kapris och tomatpuré, och låt puttra en stund. Blanda ner tomaterna och auber-ginen. Smaka av med vinäger och socker och låt alltsammans puttra ca 5 min till.

Annons