Carpaccio med kammusslor, citron och chili
06 sep, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Slå på stort och bjud på carpaccio med kammusslor, citron och lite chili. En lätt rätt med mycket smak!
Annons
Carpaccio med kammusslor, citron och chili
Lyxig förrätt med friska smaker.
2 portioner
Annons
Du behöver:
1 ekologisk citron
200 g kammusslor
1 tsk socker
½ tsk salt
1 färsk grön chili
1 slanggurka
1 salladslök
2 tsk citronolja
2 tsk Kikkoman ponzu
1 näve färsk dill
Till servering:
½ baguette
Gör så här:
- Riv skalet från ½ citron och pressa ur saften från hela. Skär kammusslorna i mycket tunna skivor och vänd dem med socker, salt, citronskal och citronsaft. Låt dra i minst 30 minuter.
- Skölj och finhacka chilin. Dela gurkan på längden och skär i sneda skivor. Skölj och skiva salladslöken fint, och blanda med chili och gurka.
- Servera musselskivorna på tallrikar, och ringla över lite citronolja och ponzu. Toppa carpaccion med blandningen av chili, gurka och salladslök och garnera med plockad dill. Servera med bröd.
Foto: Betina Hastoft
Annons