Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Cashew- och limebakad lax med couscoussallad

07 mar, 2014
AvRedaktionen
Cashew- och limebakad lax med couscoussallad.
Testa att baka laxen med cashewnötter och lime. Servera med couscoussallad och en sås gjord turkisk yoghurt, honung salt och peppar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1 person

Tid: ca 30 minuter

Cashew- och limebakad lax:

1 laxfilé (lyxa med Salmalax)

1/2-1 dl cashewnötter (grovhackade)

1/3 dl sweet chilisås

1/2 lime, rivet skal

Couscoussallad:

2 dl couscous

1/2 lime, saft + rivet skal

1/2 röd chilifrukt

2–3 msk olivolja

salt och peppar

1/2 mango (går även med fryst)

1 dl rucola

1/2 dl hackad koriander

Sås:

1 dl turkisk yoghurt (10 %)

1 tsk honung

salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Lägg cashewnötterna i en skål. Tillsätt sweet chilisås och rivet limeskal av en 1/2 lime. Blanda alltsammans tills det klibbar ihop. Lägg laxfilén i en ugnssäker form och fördela cashewröran jämnt över hela. Sätt in i ugnen och baka ca 20 min. Koka under tiden couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna. Riv skalet på 1/2 lime och pressa ur saften i en skål eller bunke. Hacka chilin fint och tillsätt den tillsammans med olivoljan. Blanda och smaka av med salt och peppar. Dela mangon i små bitar och lägg i skålen. Tillsätt rucola och hackad koriander. Blanda till sist ner den avsvalnade couscousen. Blanda ingredienserna till såsen och servera tillsammans med laxen och couscousen.

Cashew- och limebakad lax med couscoussallad.
Cashew- och limebakad lax med couscoussallad.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons