Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vietnamesisk oxfilé med grön papayasallad

08 nov, 2015
AvRedaktionen
Denna rätt görs traditionellt på torkat kött, men i denna uppdaterade variant från Cây Tre (vietnamesekichen.com) används oxfilé.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vietnamesisk oxfilé med grön papayasallad.
Vietnamesisk oxfilé med grön papayasallad.

2 personer

Tid: 30 minuter + tid för marinering

Du behöver:

2 oxfilébitar, ca 150 g vardera

1 msk soja

1/2 msk råsocker

1/2 vitlöksklyfta (finhackad)

1 papaya (skalad och fint strimlad)

2 morötter (skalade och fint strimlade)

50 g rostade jordnötter (grovt hackade)

1 liten bunt thaibasilika

1 liten bunt mynta

Dressing:

2 msk fisksås

2 msk råsocker

2 msk risvinäger

4 röda chilifrukter (hackade)

2 vitlöksklyftor (krossade)

saft från 1 lime

6 msk vatten

Marinera köttet i soja, socker och vitlök i 30 minuter. Lägg papayan och morötterna i kallt vatten i 15 minuter. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Värm en bakplåt eller stekpanna och stek köttet i 1–2 minuter på vardera sida. Lägg dem åt sidan att vila i 5 minuter innan du skär det i tunna skivor. Ta upp papayan och morötterna ur vattnet och låt dem rinna av, och häll dressingen över dem. Tillsätt nötter, kött, thaibasilika och mynta. Blanda om och servera.

Av: Maria Soxbo
Foto: Myles New

 

Annons