Caesarsallad med kyckling och pasta
4 personer
Tid: 40 minuter
Du behöver:
4 portioner okokt valfri pasta
400 g kycklingfilé
1 huvud romansallad
12 rädisor
hyvlad parmesan till garnering
Krutonger:
2–3 skivor lantbröd (gärna dagsgammalt)
1 msk olivolja
1 tsk örtsalt
Caesardressing:
1 äggula
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 sardellfilé (finhackad)
1 krm worcestershiresås
1 msk färskpressad citron
1 dl olivolja eller rapsolja
1 dl riven parmesanost
salt och svartpeppar
Gör så här:
Värm ugnen till 175°. Skär brödet i centimeterstora tärningar. Lägg i en långpanna. Rör ihop 1 msk olivolja och örtsalt. Ringla över brödbitarna och blanda. Rosta brödbitarna i ugnen i 5–10 minuter eller tills de blir gyllenbruna. Rör om då och då. Låt svalna.
Vispa ihop äggulan med vitlök, sardell, citron och worcestershiresås. Tillsätt oljan, lite i taget, under ständig vispning. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av vattnet när pastan är dente och skölj med kallt vatten.
Grovhacka salladen. Skär rädisorna i klyftor. Varva sallad, pasta, kyckling, krutonger och rädisor i en stor skål. Rör i dressingen lite åt gången, tills den täcker allt. Servera eventuell resterande dressing vid sida av. Smaka av med salt och peppar. Garnera med hyvlad parmesan.
Recept: Monica och Lisa Eisenman
Foto: Ulrika Ekblom