Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Caesarsallad med lätthalstrad salmalax

13 apr, 2015
AvRedaktionen
En frisk, knaprig och len caesarsallad är alltid en hit. Gör den med lax så blir den extra lyxig och mättande! Surdegskrutonger och caesardressing är måsten till!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

400–500 g laxfilé, gärna salmalax

olivolja och smör till stekning

salt och peppar

1 huvud romansallad

1 avokado

1 knippe salladslök

Surdegskrutonger:

4–5 skivor surdegsbröd, passa på att använda dagsgammalt bröd

2 vitlöksklyftor

olivolja

salt

Caesardressing:

1 äggula

1 dl olivolja

1 vitlöksklyfta

1 msk sardellcreme på tub, till exempel från Zeta

1–2 msk citronsaft

Gör så här:

Fräs laxen hastigt i 1 msk olivolja och 1 msk smör, salta och peppra. Fisken ska bara få en fin stekyta, inte genomstekas. Använder du inte salmalax bör laxen frysas 1 dygn innan. Skär brödet i små bitar och lägg i en långpanna eller ugnsfast fat. Blanda med finhackad vitlök och några matskedar olivolja. Salta och rosta krutongerna högt upp i ugnen på 225° några minuter tills de fått fin gyllene färg.

Lägg äggulan i en skål och häll försiktigt i olivoljan under kraftig vispning. Öka mängden efter hand och vispa tills det blivit en tjock majonnäs. Tillsätt finhackad vitlök, sardellcreme och citronsaft.

Lägg upp romansallad på ett stort fat ihop med fint skivad avokado och strimlad salladslök. Lägg på den nystekta laxen i bitar, frasiga krutonger och ringla över dressingen.

Caesarsallad med lätthalstrad salmalax.
Caesarsallad med lätthalstrad salmalax.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons