Cemitas med pulled beef eller tofu
20 jan, 2016
AvRedaktionen
Cemita är en macka med ursprung i mexikanska Puebla. Till mackan används ett briocheliknande bröd med sesamfrön som kallas just cemita. Fyllningen består vanligtvis av skivad avokado, någon typ av tillagat kött, ost, lök, salsa och den mexikanska örten pápalo.
Annons
2 port
Tid: 20 min
Du behöver:
2 Pågen Hamburgerbröd
2 dl tillagat kött eller kyckling (t ex pulled beef/pork, grillad kyckling eller tacofärs), alternativt 100 g marinerad fast tofu i skivor
1 avokado, urkärnad, skalad och skuren i skivor
½ gul lök, skivad
Chilisås, t ex Sriracha
100 g mozzarella, halloumi och/eller fetaost
1 knippe koriander
Olja till stekning
Gör så här:
- Värm upp köttet/kycklingen eller stek tofun i olja.
- Stek brödet gyllene i olja. Fördela sedan avokado, kött/kyckling/tofu och lök på underdelen av bröden.
- Ringla över lite chilisås, smula/riv över ost och toppa med koriander.
- Lägg på brödlocken och hugg in!
Tips! Fyllningen kan varieras i all oändlighet vilket gör det till ett perfekt sätt att ta tillvara på och väcka liv i matrester.
Annons