Ceviche med lax och kräftstjärtar
10 aug, 2017
AvRedaktionen
En härlig frisk entrérätt med lax och kräftstjärtar som är fin att servera i snapsglas. Perfekt att avnjuta innan gästerna får slå sig ner till bords.
Annons
6–8 personer
Du behöver:
200 g färsk, fin lax
170 g kräftstjärtar i lake
½ röd chili
½ kruka koriander
1 lime, saften
⅓ gurka
Garnering:
färsk koriander
Gör så här:
Finhacka laxen och grovhacka kräftstjärtarna. Lägg dem i en bunke. Kärna ur och finhacka chilin. Finhacka även koriander.
Skala gurkan, halvera den på längden och skrapa bort kärnorna med en liten sked. Skär sedan gurkan i fina tärningar. Blanda ner allt i bunken, tillsätt limejuicen och rör om ordentligt. Skeda upp i små glas. Toppa med korianderblad.
Av: Sandra Hamilton
Foto: Hanna Björkstedt
Annons