Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ceviche med lax och kräftstjärtar

10 aug, 2017
AvRedaktionen
Ceviche med lax och kräftstjärtar.
En härlig frisk entrérätt med lax och kräftstjärtar som är fin att servera i snapsglas. Perfekt att avnjuta innan gästerna får slå sig ner till bords.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6–8 personer

Du behöver:

200 g färsk, fin lax

170 g kräftstjärtar i lake

½ röd chili

½ kruka koriander

1 lime, saften

⅓ gurka

Garnering:

färsk koriander

Gör så här:

Finhacka laxen och grovhacka kräftstjärtarna. Lägg dem i en bunke. Kärna ur och finhacka chilin. Finhacka även koriander.

Skala gurkan, halvera den på längden och skrapa bort kärnorna med en liten sked. Skär sedan gurkan i fina tärningar. Blanda ner allt i bunken, tillsätt limejuicen och rör om ordentligt. Skeda upp i små glas. Toppa med korianderblad.

Ceviche med lax och kräftstjärtar.
Ceviche med lax och kräftstjärtar.

Av: Sandra Hamilton
Foto: Hanna Björkstedt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons