Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ceviche med grapefrukt och avokado

24 nov, 2023
AvEva Boström
AvLouisa Lorang
Recept på ceviche med grapefrukt och avokado
Columbus Leth
Ceviche är en förrätt som sätter stämningen – med den som start så vet man att allt som kommer efter blir minst lika bra, om inte bättre!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Ceviche med grapefrukt och avokado

Frisk och aptitretande förrätt. Tänk på att fisk som ska ätas rå måste ha varit fryst.

Annons

6 portioner

Du behöver:

150 g pilgrimsmusslor
200 g vit fisk (t ex torsk, kolja, havskatt eller långa)
1 grapefrukt
1 avokado
150 g färska skalade räkor
1 lime
1⁄4 färsk grön chili
2 nävar färsk koriander
Salt
Ev tortillachips

Gör så här:

  1. Ta bort muskeln från pilgrimsmusslorna och skär dem i kvartar. Skär fisken i mindre bitar av samma storlek. Skala grapefrukten och skär ut filéer. Spara saften genom att ha en skål under med en sil över. Halvera avokadon, ta bort kärnan och skär köttet i tärningar.
  2. Blanda pilgrimsmusslor, fisk och räkor med grapefruktsaft, limesaft, avokado, finhackad chili och grovhackad koriander i en skål. Smaka av med salt. Låt cevichen marinera i 10–15 minuter. Smaka av och servera i portionsglas, ev med chips.

Foto: Lisa Björner och Columbus Leth

Annons