Ceviche med grapefrukt och avokado
24 nov, 2023
AvEva Boström
AvLouisa Lorang
Ceviche är en förrätt som sätter stämningen – med den som start så vet man att allt som kommer efter blir minst lika bra, om inte bättre!
Annons
Ceviche med grapefrukt och avokado
Frisk och aptitretande förrätt. Tänk på att fisk som ska ätas rå måste ha varit fryst.
Annons
6 portioner
Du behöver:
150 g pilgrimsmusslor
200 g vit fisk (t ex torsk, kolja, havskatt eller långa)
1 grapefrukt
1 avokado
150 g färska skalade räkor
1 lime
1⁄4 färsk grön chili
2 nävar färsk koriander
Salt
Ev tortillachips
Gör så här:
- Ta bort muskeln från pilgrimsmusslorna och skär dem i kvartar. Skär fisken i mindre bitar av samma storlek. Skala grapefrukten och skär ut filéer. Spara saften genom att ha en skål under med en sil över. Halvera avokadon, ta bort kärnan och skär köttet i tärningar.
- Blanda pilgrimsmusslor, fisk och räkor med grapefruktsaft, limesaft, avokado, finhackad chili och grovhackad koriander i en skål. Smaka av med salt. Låt cevichen marinera i 10–15 minuter. Smaka av och servera i portionsglas, ev med chips.
Foto: Lisa Björner och Columbus Leth
Annons