Ceviche med grapefrukt
17 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Ceviche kommer ursprungligen från Peru där rå fisk tillagas i saften från citron eller lime. Blanda i grapefrukt, gurka och massor med koriander. Så fräscht och gott!
Annons
Ceviche med grapefrukt
Frys gärna fisken i två dygn innan du ska äta den rå. Eller byt ut den mot sushilax som kan ätas som den är direkt.
6 portioner
Du behöver:
600 g torskrygg eller annan vit, fast fisk
2 grapefrukter
3 cm färsk ingefära
½ färsk grön, mild chili
1 ekologisk lime
1 gurka
Färsk koriander
1 msk sesamolja
Salt och svartpeppar
Garnering:
Färsk koriander
Sesam- eller svartkumminfrön
Gör så här:
- Skär bort skinnet från fisken och plocka bort eventuella ben. Skär köttet i små tärningar och lägg det i en fryspåse.
- Skär bort toppen och botten på grapefrukterna och skär sedan bort skalen, utan att lämna något av den vita hinnan kvar på fruktköttet. Filea fruktköttet, skär i mindre bitar och samla ihop saften.
- Skala ingefäran och riv den fint. Vänd ihop ingefära i en skål med finhackad chili, rivet limeskal, limesaft och grapesaft. Häll marinaden i fryspåsen med fisken ochlåt stå och dra i kylskåpet i20 minuter.
- Skala gurkan, halvera den på längden och ta bort kärnhusen. Skär gurkan i avlånga tunna stänger och sedan i små tärningar. Vänd ihop den marinerade fisken med gurka, grape, hackad koriander, sesamolja, salt och peppar.
- Lägg upp ceviche på ett stort fat eller i skålar. Strö färsk koriander och svartkummin- eller sesamfrön över och servera.
Recept: Julie Hey Foto: Betina Hastoft
Annons