Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ceviche med grapefrukt

17 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på ceviche med grapefrukt
Ceviche kommer ursprungligen från Peru där rå fisk tillagas i saften från citron eller lime. Blanda i grapefrukt, gurka och massor med koriander. Så fräscht och gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 Champagnetrender du bör ha koll på 2021Brand logo
5 Champagnetrender du bör ha koll på 2021

Ceviche med grapefrukt

Frys gärna fisken i två dygn innan du ska äta den rå. Eller byt ut den mot sushilax som kan ätas som den är direkt.

Bjud på ceviche med grapefrukt

6 portioner

Du behöver:

600 g torskrygg eller annan vit, fast fisk
2 grapefrukter
3 cm färsk ingefära
½ färsk grön, mild chili
1 ekologisk lime
1 gurka
Färsk koriander
1 msk sesamolja
Salt och svartpeppar

Garnering:

Färsk koriander
Sesam- eller svartkumminfrön

Gör så här:

  1. Skär bort skinnet från fisken och plocka bort eventuella ben. Skär köttet i små tärningar och lägg det i en fryspåse.
  2. Skär bort toppen och botten på grapefrukterna och skär sedan bort skalen, utan att lämna något av den vita hinnan kvar på fruktköttet. Filea fruktköttet, skär i mindre bitar och samla ihop saften.
  3. Skala ingefäran och riv den fint. Vänd ihop ingefära i en skål med finhackad chili, rivet limeskal, limesaft och grapesaft. Häll marinaden i fryspåsen med fisken ochlåt stå och dra i kylskåpet i20 minuter.
  4. Skala gurkan, halvera den på längden och ta bort kärnhusen. Skär gurkan i avlånga tunna stänger och sedan i små tärningar. Vänd ihop den marinerade fisken med gurka, grape, hackad koriander, sesamolja, salt och peppar.
  5. Lägg upp ceviche på ett stort fat eller i skålar. Strö färsk koriander och svartkummin- eller sesamfrön över och servera.

Recept: Julie Hey Foto: Betina Hastoft

Annons