Ceviche på kammussla med lime och chili
27 maj, 2019
AvRedaktionen
Ceviche på kammussla med lime och chili. Den perfekta förrätten som går att förbereda helt och ta fram när det är dags för bjudning. Perfekt!
Annons
Så enkelt och försvinnande gott! Perfekt förrätt eftersom den går att förbereda.
4 personer
Ceviche:
12–16 frysta kammusslor
2 lime
1/4 röd chili
1 gurka
1 granatäpple
Koriander
Till servering:
Bröd
Gör så här:
- Tina musslorna, klappa dem torra och skär i 4 delar.
- Lägg i plastpåse tillsammans med rivet limeskal och -saft och låt dem dra i limen i kylen i 1–2 timmar.
- Kärna ur chilin och finhacka den. Skala gurkan och halvera den på längden, gröp ur kärnhuset.
- Plocka kärnorna ur granatäpplet.
- Låt kammusslorna rinna av och rör ihop dem med gurka, hackad koriander, salt och peppar.
- Strö över granatäpplekärnor och servera med bröd.
Av: Gitte Heidi Rasmussen, Julie Hey
Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft
Annons