Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ceviche på kammussla med lime och chili

27 maj, 2019
AvRedaktionen
Recept på ceviche på kammussla med lime och chili
Ceviche på kammussla med lime och chili. Den perfekta förrätten som går att förbereda helt och ta fram när det är dags för bjudning. Perfekt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Så enkelt och försvinnande gott! Perfekt förrätt eftersom den går att förbereda.

4 personer

Ceviche:

12–16 frysta kammusslor

2 lime

1/4 röd chili

1 gurka

1 granatäpple

Koriander

Till servering:

Bröd

Gör så här:

  1. Tina musslorna, klappa dem torra och skär i 4 delar.
  2. Lägg i plastpåse tillsammans med rivet limeskal och -saft och låt dem dra i limen i kylen i 1–2 timmar.
  3. Kärna ur chilin och finhacka den. Skala gurkan och halvera den på längden, gröp ur kärnhuset.
  4. Plocka kärnorna ur granatäpplet.
  5. Låt kammusslorna rinna av och rör ihop dem med gurka, hackad koriander, salt och peppar.
  6. Strö över granatäpplekärnor och servera med bröd.
Ceviche på kammussla med frisk lime och chili
Ceviche på kammussla med lime och chili.

Av: Gitte Heidi Rasmussen, Julie Hey

Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons