Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Champagnedrink med jordgubbar och basilika

10 maj, 2014
AvRedaktionen
Champagnedrink med jordgubbar och basilika.
Somrig champagnedrink med jordgubbar och basilika. Marinera jordgubbarna med florsocker, citronsaft och likör och fyll upp med champagne.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 glas

Du behöver:

150 g färska jordgubbar

1 msk florsocker

1 msk citronsaft

4 cl citruslikör (t ex Cointreau eller Grand Marnier)

2 basilikakvistar

1 flaska kyld champagne (eller mousserande vin), 75 cl

Gör så här:

Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär dem i skivor och låt marinera cirka 10 min tillsammans med florsocker, citronsaft och likör. Plocka bladen av basilikan. Fördela bär och basilika i 6 kylda glas. Fyll upp med champagne eller mousserande vin. Servera genast.

Champagnedrink med jordgubbar och basilika.
Champagnedrink med jordgubbar och basilika.

Av: Hans Gerlach och Ia Orre

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons