Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Champagne-pannacotta med glittriga vindruvor

05 dec, 2016
AvRedaktionen
Champagne-pannacotta med glittriga vindruvor.
Lyxig pannacotta med champagne och sockrade vindruvor. Servera pannacottan i glas eller uppvänd på tallrik, toppad med citronmeliss.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6–8 personer

Du behöver:

1 3/4 dl kall champagne eller mousserande vin

2 tsk gelatinpulver

3 1/2 dl grädde

3/4 dl socker

en nypa salt

1 tsk vaniljextrakt

Sockrade vindruvor:

40 vindruvor

1 dl strösocker

1 äggvita, rumstempererad

en skvätt citronjuice

Dekoration:

citronmeliss

Gör så här:

Slå upp champagnen i en skål och strö över gelatinet. Låt smälta i några minuter. Värm grädde, socker, salt och vaniljextrakt i en kastrull, låt det inte koka. Vispa ner champagne- och gelatinblandningen och låt stå i 5 minuter. Fördela i portionsglas eller, om du vill vända upp dem, oljade portionsformar och låt stå kallt i minst 4 timmar. Täck med plast om de ska stå längre än så.

Skölj och torka druvorna. Häll socker i en vid skål. Vispa ihop äggvita, salt och citronjuice i en annan skål. Blanda runt druvorna i äggvispet, ta upp dem och lägg på hushållspapper, badda dem lite så att de blir lagom fuktiga. Rulla sedan i strösocker så att de täcks runt om. Servera pannacottan i glasen eller uppvända på tallrik, toppade med glittrande druvor och citronmeliss.

Champagne-pannacotta med glittriga vindruvor.
Champagne-pannacotta med glittriga vindruvor.

Recept: Åsa Swanberg
Foto: Malou Holm

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons