Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Champagnecocktail med björnbär

01 jun, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på champagnecocktail med björnbär
Rosébubbel och svenska bär möts i denna enkla men lyxiga champagnecocktail med björnbär. Bubblig, frisk och lite syrlig!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du sommarens godaste limoncello-drinkBrand logo
Så gör du sommarens godaste limoncello-drink

Champagnecocktail med björnbär

Mustig och härligt lyxig med djup björnbärssmak och friskhet från champagne.

Bjud på en champagnecocktail med björnbär

4 drinkar

Du behöver:

16 cl björnbärspuré
16 cl vaniljvodka
1 flaska roséchampagne eller annat rosébubbel
8 björnbär, färska eller frysta
4 kvistar timjan

Björnbärspuré:

150 g björnbär
1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten

Gör så här:

  1. Mät upp alla ingredienser till björnbärspurén i en kastrull och koka upp. Lyft av plattan och mosa bären med en potatisstöt eller gaffel. Om du vill kan du sila av blandningen så att du får bort kärnorna. Ställ kallt minst 1 timme.
  2. Mät upp björnbärspuré och vodka i ett högt glas. Fyll på med bubblor och dekorera med björnbär och timjan.

Recept: Timm Vladimir, Anna Wendt Foto: Columbus Leth, Lennart Weibull

Annons