Champagnecocktail med björnbär
01 jun, 2021
AvRedaktionen ELLE
Rosébubbel och svenska bär möts i denna enkla men lyxiga champagnecocktail med björnbär. Bubblig, frisk och lite syrlig!
Annons
Champagnecocktail med björnbär
Mustig och härligt lyxig med djup björnbärssmak och friskhet från champagne.
4 drinkar
Du behöver:
16 cl björnbärspuré
16 cl vaniljvodka
1 flaska roséchampagne eller annat rosébubbel
8 björnbär, färska eller frysta
4 kvistar timjan
Björnbärspuré:
150 g björnbär
1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten
Gör så här:
- Mät upp alla ingredienser till björnbärspurén i en kastrull och koka upp. Lyft av plattan och mosa bären med en potatisstöt eller gaffel. Om du vill kan du sila av blandningen så att du får bort kärnorna. Ställ kallt minst 1 timme.
- Mät upp björnbärspuré och vodka i ett högt glas. Fyll på med bubblor och dekorera med björnbär och timjan.
Recept: Timm Vladimir, Anna Wendt Foto: Columbus Leth, Lennart Weibull
Annons