Champagnekex med parmesan och lax
Lättlagat, lyxigt och går att förbereda – alla rätt till en buffé!
Ca 15 stycken
Tid: 50 minuter
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
1 msk rårörsocker
1 1/2 dl riven färsk parmesan
2 1/2 dl vetemjöl
några kvistar färsk timjan eller dill
1 äggvita
Fyllning:
50 g färskost
2 skivor kallrökt lax
Gör så här:
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ost och mjöl, blanda ihop till en smulig deg. Rulla degen till en längd på ett bakbord. Den ska vara cirka 4 centimeter i diameter. Plasta in degrullen och låt vila cirka 30 minuter i kylen. Värm ugnen till 175°. Skär upp degen i knappt 1/2 centimeter tjocka skivor, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla kakorna tunt med äggvita och sätt fast timjanblad eller dill.
Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 8–10 minuter, låt sedan svalna på plåten. Fördela färskost och en liten bit lax på hälften av kakorna och lägg på resterande som lock.
Fler recept från boken här >>
Recept: Ebba Kleberg von Sydow och Amy von Sydow Green
Styling: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom