Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Champagnekex med parmesan och lax

01 sep, 2015
AvRedaktionen
Champagnekex med parmesan och lax.
Systrarna von Sydow inspirerades av trendiga sandwich cookies och söta macarons och bestämde sig för att hitta på en förrättsvariant. Helt enkelt något saltare som funkar som det perfekta drinktilltugget!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Lättlagat, lyxigt och går att förbereda – alla rätt till en buffé!

Ca 15 stycken

Tid: 50 minuter

Ingredienser:

100 g rumsvarmt smör

1 msk rårörsocker

1 1/2 dl riven färsk parmesan

2 1/2 dl vetemjöl

några kvistar färsk timjan eller dill

1 äggvita

Fyllning:

50 g färskost

2 skivor kallrökt lax

Gör så här:

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ost och mjöl, blanda ihop till en smulig deg. Rulla degen till en längd på ett bakbord. Den ska vara cirka 4 centimeter i diameter. Plasta in degrullen och låt vila cirka 30 minuter i kylen. Värm ugnen till 175°. Skär upp degen i knappt 1/2 centimeter tjocka skivor, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla kakorna tunt med äggvita och sätt fast timjanblad eller dill.

Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 8–10 minuter, låt sedan svalna på plåten. Fördela färskost och en liten bit lax på hälften av kakorna och lägg på resterande som lock.

Fler recept från boken här >>

Champagnekex med parmesan och lax.
Champagnekex med parmesan och lax.
Fest med systrarna von Sydow.
Fest med systrarna von Sydow.

Recept: Ebba Kleberg von Sydow och Amy von Sydow Green
Styling: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons