Cheeseburgare med chilimajo, salsa och avokadokräm
05 sep, 2018
AvRedaktionen
Supergod hamburgare på högrevsfärs med cheddar, chilimajo, tomatsalsa och avokadokräm. Servera i briochebröd som du grillar lätt.
Annons
4 personer
Du behöver:
600 g högrevsfärs
salt
färskmalen svartpeppar
4 skivor cheddarost
Chilimajo:
4 msk fin majonnäs
1 msk ketchup
1 tsk chilisås eller sambal oelek
Tomatsalsa:
4 tomater
1 rödlök
1 dl ketchup
Avokadokräm:
2 mogna avokador
2 msk crème fraiche
2 msk citronsaft
salt och färskmalen svartpeppar
Till servering:
4 briochebröd
1 hjärtsalladshuvud
1/2 gurka
Gör så här:
- Rör ihop ingredienserna till chilimajonnäsen.
- Skölj tomaterna och skär i tärningar. Skala rödlök och finhacka. Rör ihop tomat, rödlök och ketchup.
- Skala och gröp ur avokadorna. Mosa med en gaffel och blanda med crème fraiche, krydda med citronsaft, salt och peppar.
- Forma högreven till biffar, krydda med salt och peppar. Grilla 3–5 minuter per sida, lägg på en ostskiva medan köttet är varmt så osten smälter
- Öppna briochebröden och grilla på snittytan. Skölj salladen och hacka grovt. Skär gurkan i skivor. Bred chilimajo på snittytan på brödet, bygg burgaren med sallad, tomatsalsa, hamburgare, gurka och avokadokräm.
- Servera genast.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Annons