Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Cheeseburgare med chilimajo, salsa och avokadokräm

05 sep, 2018
AvRedaktionen
Cheeseburgare med chilimajo, salsa och avokadokräm.
Supergod hamburgare på högrevsfärs med cheddar, chilimajo, tomatsalsa och avokadokräm. Servera i briochebröd som du grillar lätt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

600 g högrevsfärs

salt

färskmalen svartpeppar

4 skivor cheddarost

Chilimajo:

4 msk fin majonnäs

1 msk ketchup

1 tsk chilisås eller sambal oelek

Tomatsalsa:

4 tomater

1 rödlök

1 dl ketchup

Avokadokräm:

2 mogna avokador

2 msk crème fraiche

2 msk citronsaft

salt och färskmalen svartpeppar

Till servering:

4 briochebröd

1 hjärtsalladshuvud

1/2 gurka

Gör så här:

  1. Rör ihop ingredienserna till chilimajonnäsen.
  2. Skölj tomaterna och skär i tärningar. Skala rödlök och finhacka. Rör ihop tomat, rödlök och ketchup.
  3. Skala och gröp ur avokadorna. Mosa med en gaffel och blanda med crème fraiche, krydda med citronsaft, salt och peppar.
  4. Forma högreven till biffar, krydda med salt och peppar. Grilla 3–5 minuter per sida, lägg på en ostskiva medan köttet är varmt så osten smälter
  5. Öppna briochebröden och grilla på snittytan. Skölj salladen och hacka grovt. Skär gurkan i skivor. Bred chilimajo på snittytan på brödet, bygg burgaren med sallad, tomatsalsa, hamburgare, gurka och avokadokräm.
  6. Servera genast.
Cheeseburgare med chilimajo, salsa och avokadokräm.
Cheeseburgare med chilimajo, salsa och avokadokräm.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons