Cheeseburgare med chilimajo och salsa
24 maj, 2024
AvTimm Vladimir
AvCamilla Biesbjerg Markussen
På den här cheeseburgaren får osten smälta in i köttet och sedan toppas burgaren med chilimajo och tomatsalsa. Justera hettan efter tycke och smak!
Annons
Cheeseburgare med chilimajo och salsa
Burgare brukar bli en pangstart på helgen.
Annons
4 portioner
Du behöver:
500 g nötfärs
Salt och nymald peppar
1 msk olivolja till stekning
100 g riven cheddarost
Tomatsalsa:
300 g körsbärstomater
1 rödlök
½ röd chilifrukt
2 msk tomatketchup
Salt och nymald peppar
Chilimajo:
1 dl majonnäs
1 msk sweet chilisås el het chilisås
Salt och peppar
Till servering:
4 hamburgerbröd
1 hjärtsallad
½ gurka, skivad
Gör så här:
- Tomatsalsa: Tärna tomaterna och låt rinna av i en sil. Finhacka rödlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Rör ihop tomat, lök och chili med ketchup i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Chilimajo: Rör ihop samtliga ingredienser och smaka av.
- Forma färsen till fyra biffar. Salta och peppra runt om. Stek i olja, 2–3 minuter per sida. Strö riven ost på toppen av biffarna de sista 1–2 minuterna av stektiden, så att osten smälter.
- Rosta bröden, plocka isär salladen och skiva gurkan. Bred chilimajo på bröden och lägg ihop med sallad, burgare, gurka och salsa. Servera direkt.
Foto: Columbus Leth
Annons