Cheesecake Brownie med Baileys
Brownie:
250 g smör
2 dl kakao
4 ägg
4 dl strösocker
1⁄2 tsk salt
1 tsk vaniljpulver
3 dl vetemjöl
Baileys cheesecake:
200 g Philadelphiaost
1/2 dl socker
1 äggula
½ dl Baileys Original Irish Cream
1,5 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en form på ca 20 x 30 cm.
2. Smält smöret och rör ner kakao och socker. Vispa ner ett ägg i taget.
3. Blanda salt, vaniljpulver och mjöl och vispa ner i smeten. Bred ut smeten i formen.
4. Vispa ihop Philadelphiaost, socker, äggula och Baileys tills allt är väl blandat. Avsluta med att vispa i mjölet.
5. Fördela smeten ovanpå chokladsmeten och dra sedan med en kniv för att blanda det lite och få ett fint mönster.
6. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Låt svalna och skär kakan i rutor.