Cheesecake med hallon och pistasch
27 feb, 2020
AvRedaktionen
Länge leve cheesecaken! Denna cheesecake med hallon och pistasch är frisk och god. Servera med hallon före servering.
Annons
12 bitar
Cheesecake:
200 g digestivekex
100 g osaltade pistaschmandlar utan skal
½ dl (50 g) strösocker
125 g smör
Smör till formen
Fyllning:
4 gelatinblad
400 g naturell färskost
¾ dl (50 g) florsocker
2 dl hallonsylt
1 ekologisk citron
2 ½ dl vispgrädde
Garnering:
125 g frysta eller färska hallon
Gör cheesecaken så här:
- Värm ugnen till 175°.
- Klä botten på en springform, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper.
- Mixa ihop kex, pistaschmandlar och socker i en matberedare med kniv.
- Smält smöret på låg värme och rör ihop med kexblandningen.
- Fördela kexmassan jämnt över botten av springformen, pressa ner ordentligt.
- Grädda i ugnen i 10 minuter. Låt sedan svalna helt.
Gör fyllningen så här:
- Blöt upp gelatinet i en skål med kallt vatten i 10 minuter.
- Vispa upp färskost, florsocker, hallonsylt och finrivet citronskal.
- Vänd ner grädden med hjälp av en slickepott.
- Krama vattnet ur gelatinet och smält ner det i en klick, ca 3 msk, av ostmassan i en kastrull på låg värme.
- Vänd försiktigt ner gelatinblandningen i ostkrämen.
- Bred ut ostmassan över den kalla kexbottnen.
- Låt stå i kylskåpet i 2–3 timmar, tills fyllningen satt sig.
- Garnera med hallon före servering.
Av: Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth, Nina Malling, Winne Methmann
LÄS MER:
Lyxig blåbärscheesecake med lakrits
Annons