Enkel och god chèvre chaud-sallad
24 aug, 2021
AvRedaktionen ELLE
Chèvre chaud – varm chévre på rostat bröd serverad med läcker sallad. Passar lika bra som förrätt men generös nog att äta till middag.
Annons
Så gör du Chèvre chaud-sallad
Den ultimata höstsalladen – varm, krispigt, sött och salt!
4 portioner
Du behöver:
35 g valnötter
35 g pumpafrön
2 tsk honung
1 tsk salt
80 g getost
4 skivor baguette
1/2 tsk balsamvinäger
½ tsk honung
1/2 huvudsallad
50 g machesallad
50 g babyspenat
1 rödlök
8 soltorkade tomater i olja
Vinägrett:
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
½ dl olivolja
1 msk vit balsamicovinäger
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Vänd ihop valnötter, pumpakärnor, honung och salt på en bakplåtspappersklädd plåt och baka dem i cirka 8 minuter. Lägg skivor av getost på bröden. Ringla lite balsamico och honung över och baka dem i 10–15 minuter tills osten smält och brödet är krispigt.
- Riv huvudsalladen i grova bitar. Vispa ingredienserna till vinägretten. Vänd ihop dressingen med huvudsallad, machesallad, spenat, tunt skivad rödlök och soltorkade tomater. Servera salladen med getostsbrödet på toppen och strö över nöt- och fröblandningen.
Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft
Annons