Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Enkel och god chèvre chaud-sallad

24 aug, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på chèvre chaud-sallad
Chèvre chaud – varm chévre på rostat bröd serverad med läcker sallad. Passar lika bra som förrätt men generös nog att äta till middag.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommarBrand logo
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

Så gör du Chèvre chaud-sallad

Den ultimata höstsalladen – varm, krispigt, sött och salt!

Så gör du en chèvre chaud-sallad

4 portioner

Du behöver:

35 g valnötter
35 g pumpafrön
2 tsk honung
1 tsk salt
80 g getost
4 skivor baguette
1/2 tsk balsamvinäger
½ tsk honung
1/2 huvudsallad
50 g machesallad
50 g babyspenat
1 rödlök
8 soltorkade tomater i olja

Vinägrett:

1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
½ dl olivolja
1 msk vit balsamicovinäger

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Vänd ihop valnötter, pumpakärnor, honung och salt på en bakplåtspappersklädd plåt och baka dem i cirka 8 minuter. Lägg skivor av getost på bröden. Ringla lite balsamico och honung över och baka dem i 10–15 minuter tills osten smält och brödet är krispigt.
  2. Riv huvudsalladen i grova bitar. Vispa ingredienserna till vinägretten. Vänd ihop dressingen med huvudsallad, machesallad, spenat, tunt skivad rödlök och soltorkade tomater. Servera salladen med getostsbrödet på toppen och strö över nöt- och fröblandningen.

Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft

Annons