Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Chevrépaj med sparris

03 feb, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
0101_EMV1302.pdf

Chevrépaj med sparris

4 personer

Tid: 45 minuter

Paj utan mycket pajdeg blir en bra lunch! Gör en stor paj eller flera mindre.

1 knippe grön sparris

1 rödlök

olivolja

8 ägg

200 g chèvre

20 cocktailtomater

25 gröna oliver, urkärnade

2 msk smält smör

2 msk olja

örtsalt

4–8 ark fi lodeg

Sätt ugnen på 175°. Skär bort den nedre träiga delen av sparrisstjälkarna. Skär i mindre bitar. Hacka löken. Fräs sparris och lök i olivolja ett par minuter. Vispa ihop äggen. Smula i osten eller skär i mindre bitar och rör i. Halvera tomaterna och oliverna. Blanda smör, olja och örtsalt. Pensla formen eller formarna. Lägg på ett fi lodegsark (halvera dem om formarna är små). Ta bara fram ett par ark i taget och låt de andra ligga kvar i kylen under tiden så de inte torkar. Pensla smörblandningen över hela arket. Täck omlott med nästa ark. Fortsätt tills pajdegen känns stabil och täcker formen. Häll i äggsmeten och fördela sparris, lök, tomater och oliver i smeten. Grädda i ugn i cirka 20 minuter (beroende på formstorlek). Fyllningen ska vara fast och toppen gyllene.

 

Annons