Chiapudding med kanel, kardemumma och mango
20 feb, 2016
AvLisa Segerson
För er som ännu inte tröttnat på chiapudding kommer här ett nytt och gott recept. Vi säger bara: "kardemumma och mango, en ny favorit!"
Annons
De omtalade små chiafröna är rikiga näringsbomber som innehåller hela åtta gånger mer omega-3 än lax. Här är en rolig variant på nyttoklassikern:
Chiapudding med kanel, kardemumma och mango
1 portion
Du behöver:
– 3-4 msk chiafrön
– 2 dl rismjölk
– 0,5 tsk kanel
– 0,5 tsk kardemumma
Topping:
– en halv mango
– gojibär
– aroniabär
Gör så här:
Häll rismjölk, chiafrön, kanel och kardemumma i en skål eller glasburk. Rör ihop allt och låt stå under lock i kylen 3-4 timmar, gärna över natten. Häll upp i glas och varva med bitar av mango, gojibär och aroniabär eller dina favoritbär.
Foto Shutterstock
Läs också: Mandelsmör – så gör du det enkelt själv
Annons