Chiapudding med overnight oats
2 portioner
Du behöver:
1⁄2 dl chiafrön
1 dl havregryn
1⁄2 dl riven kokos
2 msk tärnade, torkade aprikoser eller torkade äpplen
2 tsk blå vallmofrön
2 krm kanel
2 krm torkad ingefära
2 dl mandelmjölk
2 dl havredryck
Gör så här:
Mät upp alla ingredienser utom mandelmjölk och havredryck i en bunke. Tillsätt sedan lite dryck i taget och rör ordentligt emellan. Tillsätt eventuellt mer mjölk/dryck, puddingen ska inte vara fast utan följsam och krämig.
Tips! För att göra rabarberkompott, skär 2 rabarberstänger i bitar och blanda med 1/2 dl strösocker och 1/2 vatten i en kastrull. Koka försiktigt 4-5 minuter under lock. Dra av och låt dra cirka 15 minuter. Häll upp i burk med tättslutande lock och förvara i kylen.
Från ”Frukost hela dagen” (Natur & Kultur) av Anna och Rasmus Axelsson.