Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Chiapudding med overnight oats

18 jan, 2018
AvRedaktionen
Chiapudding med overnight oats från Pom & Flora.
Chiapudding och overnight oats är perfekt att förbereda dagen innan så du har frukosten klar när du vaknar. Här är ett kombinerat recept från Pom & Floras nya kokbok "Frukost hela dagen".
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chiapudding med overnight oats från Pom & Flora.
Chiapudding med overnight oats från Pom & Flora.

2 portioner

Du behöver:

1⁄2 dl chiafrön

1 dl havregryn

1⁄2 dl riven kokos

2 msk tärnade, torkade aprikoser eller torkade äpplen

2 tsk blå vallmofrön

2 krm kanel

2 krm torkad ingefära

2 dl mandelmjölk

2 dl havredryck

Gör så här:

Mät upp alla ingredienser utom mandelmjölk och havredryck i en bunke. Tillsätt sedan lite dryck i taget och rör ordentligt emellan. Tillsätt eventuellt mer mjölk/dryck, puddingen ska inte vara fast utan följsam och krämig.

Tips! För att göra rabarberkompott, skär 2 rabarberstänger i bitar och blanda med 1/2 dl strösocker och 1/2 vatten i en kastrull. Koka försiktigt 4-5 minuter under lock. Dra av och låt dra cirka 15 minuter. Häll upp i burk med tättslutande lock och förvara i kylen.

Annons

Från ”Frukost hela dagen” (Natur & Kultur) av Anna och Rasmus Axelsson.

"Frukost hela dagen" (Natur & Kultur) av Anna och Rasmus Axelsson.
”Frukost hela dagen” (Natur & Kultur) av Anna och Rasmus Axelsson.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons