Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Snabb chili con carne av Tommy Myllymäki

03 apr, 2018
AvRedaktionen
Snabb chili con carne av Tommy Myllymäki.
Stjärnkocken Tommy Myllymäki bjuder här på ett snabbt och enkelt recept på chili con carne. Ät gärna med ris och rostat bröd eller tortillas med tacotillbehör och gräddfil.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Recepten är hämtat ur kokboken ”Kött/vilt/fågel” (Natur & Kultur) av Tommy Myllymäki.

– När jag växte upp var chili con carne detsamma som köttfärssås med bönor. Här har jag gjort en variant på det och bara tillsatt lite mer krydda. Verkligen en riktig vardagsrätt! berättar Tommy.

Snabb chili con carne

4 personer

Du behöver:

500 g nötfärs

matolja till stekning

1 gul lök, finhackad

1 morot, fintärnad

5 vitlöksklyftor, finhackade

1 msk spiskummin

1 msk mald torkad koriander

2 tsk mortlade fänkålsfrön

1–2 lagerblad

2–3 msk chipotlepasta

500 g passerade tomater

ev 1 dl bbq-sås

400 g kokta bönor, gärna olika sorter och färger

salt

Gör så här:

  1. Bryn färsen i olja i en stekpanna på medelvärme.
  2. Tillsätt lök, morot, vitlök, spis-kummin, koriander, fänkålsfrön, lagerblad och chipotlepasta.
  3. Stek ytterligare 2 minuter och tillsätt tomater, bbq-sås och bönor.
  4. Låt puttra 15 minuter på låg värme.
  5. Smaka av med salt.
  6. Ät gärna med ris och rostat bröd eller tortillas med tacotillbehör och gräddfil.
Snabb chili  con carne. Foto: Charlie Drevstam
Snabb chili con carne. Foto: Charlie Drevstam

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons