Snabb chili con carne av Tommy Myllymäki
03 apr, 2018
AvRedaktionen
Stjärnkocken Tommy Myllymäki bjuder här på ett snabbt och enkelt recept på chili con carne. Ät gärna med ris och rostat bröd eller tortillas med tacotillbehör och gräddfil.
Annons
Recepten är hämtat ur kokboken ”Kött/vilt/fågel” (Natur & Kultur) av Tommy Myllymäki.
– När jag växte upp var chili con carne detsamma som köttfärssås med bönor. Här har jag gjort en variant på det och bara tillsatt lite mer krydda. Verkligen en riktig vardagsrätt! berättar Tommy.
Snabb chili con carne
4 personer
Du behöver:
500 g nötfärs
matolja till stekning
1 gul lök, finhackad
1 morot, fintärnad
5 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk spiskummin
1 msk mald torkad koriander
2 tsk mortlade fänkålsfrön
1–2 lagerblad
2–3 msk chipotlepasta
500 g passerade tomater
ev 1 dl bbq-sås
400 g kokta bönor, gärna olika sorter och färger
salt
Gör så här:
- Bryn färsen i olja i en stekpanna på medelvärme.
- Tillsätt lök, morot, vitlök, spis-kummin, koriander, fänkålsfrön, lagerblad och chipotlepasta.
- Stek ytterligare 2 minuter och tillsätt tomater, bbq-sås och bönor.
- Låt puttra 15 minuter på låg värme.
- Smaka av med salt.
- Ät gärna med ris och rostat bröd eller tortillas med tacotillbehör och gräddfil.
Annons