Så gör du en chili con kyckling
12 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Testa att göra chili con kyckling istället för chili con carne nästa gång. Kyckling blir mör och god när den får småputtra med tomatkross och buljong.
Annons
Chili con kyckling
Chili kan lagas på många olika sätt, den här med kyckling är jättegod!
4 portioner
Annons
Du behöver:
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
1 liten färsk röd chili
400 g kycklingfilé eller minutbitar av kyckling
1 msk paprikapulver, gärna med röksmak
1 tsk malen kanel
½ msk malen spiskummin
Salt och svartpeppar
1 burk tomatkross, ca 400 g
140 g tomatpuré
1 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 burkar kidneybönor, ca 800 g
30 g mörk choklad
3 msk rödvinsvinäger
Till servering:
1 spetskål
1 avokado
1 handfull färsk koriander
125 g tortillachips
1 dl crème fraiche
Gör så här:
- Skala och hacka lök och vitlök fint. Ansa chilin och hacka fint. Stek chili, lök och vitlök i olja i en stor gryta. Använder du hel kycklingfilé, skär i småbitar. Tillsätt kycklingbitarna och alla kryddor och bryn köttet.
- Blanda ner tomatkross, tomatpuré och buljong och låt allt småkoka i minst 15 minuter. Häll bort vattnet från bönorna och skölj dem under rinnande vatten. Tillsätt bönorna i grytan. Smaka av med mörk choklad och rödvinsvinäger och krydda med salt och peppar.
- Strimla spetskålen. Halvera avokadon, kasta kärnan och skiva köttet. Skölj och plocka koriandern. Servera chili con kyckling med spetskål, avokado, koriander, tortillachips och lite crème fraiche.
Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann
Annons