Långkokt chili på högrev med mörk choklad
15 jan, 2017
AvRedaktionen
Det låter kanske konstigt med choklad i chiligryta, men det ger en fyllig och härlig smak. Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.
Annons
6 personer
Tid: 3 timmar och 45 minuter
Du behöver:
1 kg tärnad högrev
1 gul lök (finhackad)
1 msk smör
1 msk olja
1 röd chilifrukt (finhackad)
2 burkar krossade tomater
3 msk kalvfond
3 flaskor öl
2 chipotle chilli, stött i mortel
1 tsk anchochili
2 lagerblad
2 kanelstänger
1 msk spiskummin
2 tsk torkad oregano
100 g mörk choklad, 70% kakaohalt
1 lime, skal och saft
salt och peppar
Till servering:
2 dl crème fraiche
Gör så här:
- Putsa köttet och tärna det i bitar.
- Bryn köttet och löken i smör och olja i en gjutjärnsgryta.
- Finhacka den färska chilin.
- Slå på krossade tomater, kalvfond och öl.
- Tillsätt alla kryddor och låt sjuda i cirka 3 timmar.
- Riv den mörka chokladen och blanda i grytan (spara lite till garnering).
- Smaka av grytan med limesaft, salt och peppar.
- Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.
Recept: Lotta Bäckström
Styling: Pojan Lindeblad
Foto: Matilda Lindeblad
Annons