Chili- och lönnsirapsglaserade revbensspjäll
13 dec, 2022
AvAnna Wendt
Favoriten revbensspjäll får sig här en liten make over med en chili- och lönnsirapsglaze!
Annons
Chili- och lönnsirapsglaserade revbensspjäll
Revbensspjäll är mångas favorit, och med den här glazen kommer de göra ännu större succé.
10 bufféportioner
Annons
Du behöver:
1 kg revben
Glaze:
1/2 dl äppelcidervinäger
2 msk lönnsirap
1/2 dl soja
1/2 dl olja
1 krm svartpeppar
1/2 tsk ingefära
Chiliflakes
Gör så här:
- Skär revbensspjällen i portionsbitar. Blanda en marinad på äppelcidervinäger, honung, soja, olja, svartpeppar, mald ingefära. Lägg köttet i tjocka plastpåsar. Häll på marinaden. Knyt ihop och vänd påsen så att marinaden kommer åt överallt. Lägg i kyl och låt marinaden dra i cirka 2 timmar.
- Sätt ugnen på 175°. Ta upp spjällen och lägg i ugnssäker form. Pensla på marinaden och stek i ugnen ca 45 minuter till 1 timme beroende på hur tjocka revbenen är. Ta ut och låt svalna innan servering.
Om det råkar bli revbensspjäll över så är det dessa tortillas du ska göra!
Foto: Lisa Björner
Annons