Chili på högrev med creme fraiche och picklad rödlök
6 personer
Du behöver:
2 paket Old El Paso Stand ‘N’ Stuff Mini Tortillas
Chili på högrev:
1 kg högrev
70 g rökt sidfläsk
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 röd chili inkl kärnor
1 torkad chipotlechili
1 tsk rökt paprikapulver
2 tsk spiskummin
2 tsk torkad koriander
2 tsk oregano
33 cl ljust öl
5 dl oxfond
4 msk tomatpuré
1 dl krossade tomater
2 msk honung
1⁄2 dl rödvinsvinäger
2–3 tsk salt
1–2 tsk nymald svartpeppar
Tillbehör:
sallad
jalapeño
crème fraiche
picklad rödlök (recept här)
stark riven ost
Gör så här:
Ta ut köttet från kylen någon timma innan tillagning. Skala och hacka gul lök, vitlök och chili. Strimla sidfläsket. Lägg den torkade chipotlechilin i lite varmt vatten tills den mjuknat, hacka sedan till små bitar. Fräs lök och vitlök tillsammans med sidfläsket i någon minut, tillsätt kryddorna. Häll över allt i en gryta med lock.
Skär köttet i bitar, ca 3 x 3 cm. Bryn köttet i omgångar i stekpanna, krydda med salt och peppar och häll sedan över i grytan. Häll över öl, fond, tomatpuré och krossade tomater. Koka under lock på låg värme i minst 3 timmar eller tills köttet kokat sönder helt, rör om då och då. Fyll eventuellt på med mer vätska, smaka av med salt och peppar. Fyll den båtformade tortillan med sallad och chili, toppa med jalapeño, crème fraiche, picklad rödlök och stark riven ost.
Foto och recept: Old El Paso