Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Chili sin carne med avokadodipp

07 apr, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på chili sin carne med avokadodipp
Betina Hastoft
Chili sin carne är en älskad vego-klassiker som passar hela familjen, alla dagar i veckan. Snabbt, lätt och supergott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat (ELLE)Brand logo
3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat (ELLE)

Chili sin carne med avokadodipp

Minst lika god som klassikern, men helt vego!

Laga chili sin carne med avokadodipp
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 tsk spiskummin
1 tsk hela korianderfrön
1 msk smakneutral olja
2 tsk paprikapulver
1 tsk kakao
450 g chili con carne-grönsaksblandning från frysdisken
1 burk tomatkross
1 burk bönor, gärna pinto eller kidney
Salt och svartpeppar

Avokadodipp:

2 avokador
1 lime
Salt och svartpeppar

Till servering:

4 msk crème fraiche
1 handfull färsk koriander

Gör så här:

  1. Hacka lök, vitlök och chili fint. Stek chili, lök, vitlök, spiskummin och korianderfrö i olja i en gryta.
  2. Tillsätt paprikapulver och kakao och rör ner grönsaksblandningen, tomatkross och bönor. Låt allt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Mosa avokadoköttet med gaffel i en skål. Smaka av med limesaft, salt och peppar. Servera chili sin carne med crème fraiche, färsk koriander och avokadodipp.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

Annons