Chili sin carne med avokadodipp
07 apr, 2021
AvRedaktionen ELLE
Chili sin carne är en älskad vego-klassiker som passar hela familjen, alla dagar i veckan. Snabbt, lätt och supergott!
Annons
Chili sin carne med avokadodipp
Minst lika god som klassikern, men helt vego!
4 portioner
Du behöver:
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 tsk spiskummin
1 tsk hela korianderfrön
1 msk smakneutral olja
2 tsk paprikapulver
1 tsk kakao
450 g chili con carne-grönsaksblandning från frysdisken
1 burk tomatkross
1 burk bönor, gärna pinto eller kidney
Salt och svartpeppar
Avokadodipp:
2 avokador
1 lime
Salt och svartpeppar
Till servering:
4 msk crème fraiche
1 handfull färsk koriander
Gör så här:
- Hacka lök, vitlök och chili fint. Stek chili, lök, vitlök, spiskummin och korianderfrö i olja i en gryta.
- Tillsätt paprikapulver och kakao och rör ner grönsaksblandningen, tomatkross och bönor. Låt allt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Mosa avokadoköttet med gaffel i en skål. Smaka av med limesaft, salt och peppar. Servera chili sin carne med crème fraiche, färsk koriander och avokadodipp.
Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Annons