Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Chilidoftande tomatsoppa med lime och färsk koriander

13 mar, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
emv0904-066-1

Chilidoftande tomatsoppa med lime och färsk koriander

6 personer

Tid: 15–20 minuter

Stek eller grilla brödet medan soppan puttrar. Vill du variera soppan, lägg i vitlöks- och chilifrästa räkor vid servering.

2 vitlöksklyftor

1–2 röda chilifrukter

olivolja

1–2 limefrukter

2 grönsaksbuljongtärningar

2 burkar passerade tomater

1 nypa socker

ev salt

1 kruka färsk koriander

3 goda starka korvar (typ kabanossen)

brödkrutonger:

6 skivor bröd

vitlök

smör

salt

Finhacka vitlök och urkärnad chilifrukt. Mängden chili väljer man efter hur starkt man vill ha det. Fräs i olivolja i en kastrull, det ska inte brynas. Pressa över limesaft. Börja med lite, syran kan regleras efter hand och efter smak. Smula i buljongtärningar och häll på 3 dl vatten och de passerade tomaterna. Låt allt stå och puttra på svag värme i några minuter. Smaka av med en nypa socker och eventuellt lite salt. Servera med mycket färsk koriander. Gnid in brödskivorna i vitlök och stek dem gyllenbruna i smör. Servera dem och de stekta kryddiga korvarna som tillbehör till soppan.

Annons