Chips och dipp med tångrom och dillolja
07 jul, 2023
AvCatarina König
Chips och dipp må låta enkelt men tångrom och dillolja ger extra guldkant!
Annons
Chips och dipp med tångrom och dillolja
Enkelt, lyxigt och magiskt gott.
4 portioner
Annons
Du behöver:
1 påse lantchips
2 dl smetana
1/2 citron, rivet skal
Salt, efter smak
Nymald svartpeppar
1/2 rödlök
50 g tångrom, stenbitsrom eller löjrom
Dillolja:
1 dl rapsolja
20 g babyspenat
1/2–1 kruka färsk dill
Gör så här:
- Dillolja: Mät upp olja i en cylinderformad mixerkanna och lägg i babyspenat och dill.
- Mixa med stavmixern tills oljan blir varm. Fortsätt mixa tills den når 60 grader, då kommer smaken bli kraftigare och färgen behållas längre.
- Sila av genom en finmaskig sil, eller en ren hushållshandduk som du inte är så rädd om. Ställ åt sidan. Förvaras i kyl om den inte används direkt.
- Blanda ihop smetana, rivet citronskal, salt och nymald svartpeppar. Finhacka även rödlöken.
- Bred ut citronkrämen på ett fat, ringla över den gröna dilloljan och klicka ut rommen. Strö över rödlöken.
- Toppa med färsk dill och ta något varv med svartpepparkvarnen. Servera dippen med krispiga chips.
Foto: Catarina König
Annons