Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Choklad-clafoutis med fikon

15 aug, 2017
AvRedaktionen
Choklad-clafoutis med fikon.
Clafoutis har en härlig skorpa och ett mjukt, rinnigt inre. Fikonen ligger som en fin present inuti! Servera med glass eller vispgrädde.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 personer

Tid: 1 timme

Ingredienser:

ca 4 färska fikon

200 g mörk choklad

2 ägg

1 dl strösocker

1/2 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

4 dl vispgrädde

Gör så här:

Värm ugnen till 175°. Dela fikonen. Lägg dem med snittsidan uppåt i en stor pajform alternativt små ugnssäkra portionsformar. Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna något. Vispa ägg och socker till en ljus smet. Rör ner den smälta chokladen. Vispa ner mjöl, vaniljsocker och grädde och blanda väl.

Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter eller tills ytan är gyllenbrun. Låt svalna. Servera med till exempel en klick vispgrädde.

Choklad-clafoutis med fikon.
Choklad-clafoutis med fikon.

Av: Monica Eisenman
Foto: Jonny Lindh

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons