Choklad-clafoutis med fikon
15 aug, 2017
AvRedaktionen
Clafoutis har en härlig skorpa och ett mjukt, rinnigt inre. Fikonen ligger som en fin present inuti! Servera med glass eller vispgrädde.
Annons
4–6 personer
Tid: 1 timme
Ingredienser:
ca 4 färska fikon
200 g mörk choklad
2 ägg
1 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
Gör så här:
Värm ugnen till 175°. Dela fikonen. Lägg dem med snittsidan uppåt i en stor pajform alternativt små ugnssäkra portionsformar. Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna något. Vispa ägg och socker till en ljus smet. Rör ner den smälta chokladen. Vispa ner mjöl, vaniljsocker och grädde och blanda väl.
Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter eller tills ytan är gyllenbrun. Låt svalna. Servera med till exempel en klick vispgrädde.
Av: Monica Eisenman
Foto: Jonny Lindh
Annons