Chokladbakelser med grädde och mandarinklyftor
01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Funkar utmärkt i stället för den klassiska påsktårtan! Vips har du en vacker avslutning efter middagen. Kan även förberedas dagen innan.
Annons
12 st
1 timme
Du behöver:
1/2 dl sötmandel
1 bittermandel
1/2 dl strösocker50 g smör
1 dl vetemjöl
1 msk kakao
1/2 ägg
Fyllning:
1 1/2 dl vispgrädde
inlagda mandarinklyftor
Gör så här:
Mixa mandel, bittermandel, socker, smör och kakao i en matberedare. Rör i mjöl och ägg. Låt degen ligga i kylen cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°. Tryck ut degen i 12 små aluminiumformar. Grädda i nedre delen av ugnen i 8–10 minuter. Låt kakorna svalna och stjälp upp dem ur formarna. Vispa grädden. Fyll kakorna med inlagda hackade mandarinklyftor och lägg grädde på toppen och eventuellt vackra ätbara blommor (till exempel violer). Kakorna kan även förvaras ofyllda i frysen.
Annons