Chokladbiskvier – så gör du
05 jan, 2024
AvLinn Grubbström
AvBoel Ottmer
Att göra chokladbiskvier är lite pilligt men ack så värt det! Godare bakverk får du leta efter!
Annons
Chokladbiskvier
Både bottnar och fyllning kan göras i förväg.
Annons
20 stycken
Bottnar:
300 g mandelmassa
2 äggvitor
2 msk strösocker
Chokladfyllning:
1 dl vispgrädde, 40%
1 tsk honung
100 g mörk choklad, hackad eller knappar
100 g mjölkchoklad, hackad eller knappar
2 msk rumsvarmt smör
Garnering:
200 g mörk choklad
Ev 1/2 tsk ätbart guldpulver
Gör så här:
- Bottnar: Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Blanda med äggvita och socker till en smidig smet. Spritsa eller klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.
- Chokladfyllning: Koka upp grädde och honung. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen. Låt smälta under omrörning. Klicka i smöret. Rör samman till en slät blandning. Låt stelna till en bredbar konsistens. Bred fyllningen på de platta undersidorna av biskvibottnarna. Låt stå i kylen i minst 1 timme.
- Garnering: Smält den mörka chokladen. Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna. Garnera med guldpulver innan chokladen hunnit stelna. Förvara i kylen.
Foto: Peter Kam
Annons