Chokladbräck med flingsalt och rosenblad
13 dec, 2022
AvTimm Vladimir
Eftersom chokladbräcken ändå ska brytas i bitar så går det ju bra att äta några nu, och spara några till helgen. Vacker blir den med rosenblad på toppen!
Annons
Chokladbräck med flingsalt och rosenblad
Så enkelt och så gott! Om du vill kan du byta ut rosen-bladen mot andra godsaker som syltade apelsinskal, godis eller nötter.
15 bitar
Du behöver:
300 g mörk choklad, 70% kakaohalt
1 1/2 msk kakaonibs
1 1/2 msk torkade rosenblad
1 msk flingsalt
Gör så här:
- Hacka chokladen fint. Smält av chokladen över vattenbad eller i mikron. Ta från värmen och rör ner resterande choklad och rör om tills allt är smält.
- Bred ut chokladsmeten i ett tunt lager på bakplåtspapper. Strö över kakaonibs, rosenblad och flingsalt och låt stelna. Bryt i bitar vid servering.
Foto: Columbus Leth
Annons