Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Chokladbräck med flingsalt och rosenblad

13 dec, 2022
AvTimm Vladimir
Recept på chokladbräck med flingsalt och rosenblad
Eftersom chokladbräcken ändå ska brytas i bitar så går det ju bra att äta några nu, och spara några till helgen. Vacker blir den med rosenblad på toppen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: ChokladbudinoBrand logo
Middag hos Wood: Chokladbudino

Chokladbräck med flingsalt och rosenblad

Så enkelt och så gott! Om du vill kan du byta ut rosen-bladen mot andra godsaker som syltade apelsinskal, godis eller nötter.

Lättlagad chokladbräck med flingsalt och rosenblad

15 bitar

Du behöver:

300 g mörk choklad, 70% kakaohalt
1 1/2 msk kakaonibs
1 1/2 msk torkade rosenblad
1 msk flingsalt

Gör så här:

  1. Hacka chokladen fint. Smält av chokladen över vattenbad eller i mikron. Ta från värmen och rör ner resterande choklad och rör om tills allt är smält.
  2. Bred ut chokladsmeten i ett tunt lager på bakplåtspapper. Strö över kakaonibs, rosenblad och flingsalt och låt stelna. Bryt i bitar vid servering.

Foto: Columbus Leth

Annons