Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Chokladbräck med påskägg och salta pinnar

10 apr, 2017
AvThowe Wagner Larsson
Påskdessert på chokladbräck med dekorativa påskägg
Under påsken bjuder vi gärna på sötsaker. Här är en färgglad blandning av sött och salt i ett hav av choklad. Det kan inte bli mycket bättre än så!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Dessa chokladbräck är väldigt enkla att göra och blir riktigt fina. Det bästa är att du kan enkelt byta ut toppingen mot andra alternativ, kanske mot skumharar eller chokladkaniner!

Påskdessert med påskägg

Du behöver:

3,5 dl mörk choklad, grovhackad

2,25 dl vit choklad, grovhackad

2,25 dl dragerade chokladägg

salta pinnar

stjärnströssel eller liknande

Gör så här:

1. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt eller liknande.

2. Ta fram två kastruller och värm både choklad och vit choklad i två olika skålar över vattenbad.

Annons

3. När all chokladsmet är smält häller du den ena chokladsmeten över bakplåtspappret.

4. Använd en sked och häll över den andra chokladsmeten i ett önskat mönster över den första. Om du vill kan du använda en tandpetare och dra runt i smeten för att skapa olika mönster.

5. Lägg på salta pinnar, påskägg och strössel.

6. Ställ plåten i kylskåpet och låt kylas i cirka 45-60 minuter.

7. När chokladen är kall kan du bryta den i bitar och förvara i en låda med lock i kylen.

Påskägg med choklad
Gott påskgodisS

Foto och recept: fivehearthome

Annons