Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Chokladdoppade kanderade äpplen

23 nov, 2015
AvRedaktionen
Chokladdoppade kanderade äpplen.
Lika vackra som goda kanderade äpplen doppade i choklad. Var bara försiktig, då sockerlagen är väldigt het.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 st

Tid: 25 minuter

Du behöver:

6 äppelklubbor

6 äpplen

6 träpinnar eller glasspinnar

5 dl strösocker

2 1/2 dl vatten

2 dl ljus sirap

1 kanelstång

100–200 g mörk choklad

100–200 g mjölkchoklad

100–200 g vit choklad

finhackade nötter

kokosflingor

Gör så här:

Skölj och torka äpplena noggrant. Ta bort stjälken. Tryck ner en träpinne djupt i varje äpple där stjälken har suttit. Pensla ett bakplåtspapper med lite olja och lägg det på en plåt.

Blanda socker, vatten, sirap och kanelstång i en liten tjockbottnad kastrull. Koka över medelhög värme till 154°. Ta av från värmen. Fiska upp kanelstången. Doppa ett äpple i taget i sockerlagen. Om man vickar på kastrullen lite grand blir det enklare att doppa äpplet och få det helt täckt av sockerlag. Låt överflödig sockerlag rinna av och ställ sedan äpplet på plåten. Låt äpplena svalna och stelna.

Smält valfri choklad över ett sjudande vattenbad. Doppa de kanderade äpplena i chokladen och strö sedan över nötter eller kokosflingor. Du kan också doppa i pärlsocker eller strössel. Man kan även ringla chokladen över äpplena – det blir särskilt fint att ringla över alla tre chokladsorter. Låt stelna.

Chokladdoppade kanderade äpplen.
Chokladdoppade kanderade äpplen.

Av: Systrarna Eisenman

Foto: Jonny Lindh

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons