Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Chokladganache

26 nov, 2013
AvJenny Norberg
Chokladganache med laktosfritt smör och en nypa havssalt. Receptet är framtaget för Oatly av Karin Högberg som bloggar på trattoria.nu.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chokladganache.
Chokladganache.

30 stycken

Du behöver:

200 g choklad, 70% kakaohalt

2 1/2 dl Oatly Imat

100 g laktosfritt smör

1 nypa havssalt

Gör så här:

Häll Oatly Imat i en kastrull och låt koka upp. Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. Häll över den varma blandningen och rör med en slickepott tills chokladen är helt smält. Tillsätt salt och smör och mixa med en mixerstav tills du har en slät ganache. Fyll en sprits med ganachen och fyll i små formar. Låt svalna i kylen.

Annons